Кога е препоръчително да си направим ставна ехография?

Ако усещането за скованост в ставите ви е познато, както и болките при смяна на времето или повишаване на влагата във въздуха, то освен за пост травматични състояния, може да се касае и за нещо друго.

Кога е препоръчително да си направим ставна ехография? Освен при гореспоменатите симптоми, ревматологичен преглед може да си направите и ако сте забелязали намаляване на обема на движенията, както и отоци или ако ви боли гърба или шията. В кабинета на д-р Георгиев, може да ви бъде направен както пълен преглед на опорно-двигателния апарат, така и ставна ехография при Revmatolog.bg, пункция и околоставно инжектиране на медикамент и други специализирани услуги, включващи и изготвянето на богата на тромбоцити плазма, също известна и като ORP.

Кога е препоръчително да си направим ставна ехография?

Ревматичните заболявания са повече от 100 на брой, поради което понякога се налага да се направят повече от един прегледи и да се назначат изследвания. Видовете заболявания от ревматичен характер могат да се определят, като хронични, възпалителни , дегенеративни, системни и много други, като всяко има своята специфика и конкретно лечение. Поради тази причина е важно да може да се диагностицира с точност за какво става въпрос, което е задача номер едно на ревматолозите.

Д-р Цветослав Георгиев можете да намерите лесно в кабинета му в ДКЦ-2 в центъра на София. Специалистът може да направи и ставна ехография, за която е обучен, като притежава и сертификат от Европейската лига (EULAR) против ревматизъм, с ниво Intermediate. Освен това е рецензент в някои от най-популярните медицински списания, като Rheumatology International, както и Journal of Experimental Orthopedics и др. Да посетите специалист ревматолог, не означава да изпитвате непоносими болки, а също може да бъде и превенция на усложнения. Голяма част от ревматичните заболявания се повлияват успешно, ако се лекуват навреме. Вижте повече в сайта на д-р Георгиев на страниците на Revmatolog.bg и не отлагайте с важните решения за здравето.