В какви здравни заведения има в квартал Ветрен?

Имоти Ветрен: Болницата Дева Мария  в Бургаския квартал Ветрен

Ветрен е квартал в град Бургас, където съществуват много удобства, от които да се възползват жителите на района.  В наши дни имотите в квартал Ветрен стават все по-популярни, заради чудесното  местоположение  на квартала в близост до уникални природни забележителности и санаториуми, където хора отблизо и  далеч идват да лекуват болестите си.

Откриване на болница във Ветрен

Освен редицата други удобства, с които кварталът разполага, като поща, училище, църква, читалище и лечебни санаториуми, намиращи се в непосредствена близост, в квартала наскоро беше открита и болницата "Дева Мария". Това дава голямо предимство на жителите на Ветрен, които вече могат да се възползват от услугите на болничното заведение, без да се налага да пътуват до централните болници на Бургас.

Болница е с капацитет от 100 легла, като в нея има родилно отделение и три операционни зали. Пациентите могат да бъдат диагностицирани и изследвани в лабораторията, а поради големия размер на сградата, по подовете на коридорите са поставени разноцветни указателни линии, които да насочват посетителите до необходимия кабинет. На първия етаж се намира и спешното отделение. Кардиологичното и неврологичното отделение се намират на втория етаж, докато на третия е хирургичното и ортопедичното отделения. На четвърти етаж се помещава родилното отделение и микро-педиатричното отделение. Родилното отделение е с капацитет до 20 майки родилки и 35 новородени бебета наведнъж, където за тях се грижи персонал от 23-ма професионалисти.

Администрацията на сградата се намира на шестия, последен етаж.

Санаториуми в близост до Ветрен

Ветрен представлява един от най старите балнеологични центрове с лечебна минерална вода, където се помещават Бургаските минерални бани. Благодарение на благоприятните климатични условия и показатели с умерена зима и топло лято, тук може да се провежда целогодишна профилактика на различни заболявания и балнеолечение. Пролетта и есента са също подходящи и меки сезони, а в района късната есен продължава до началото на декември.

Тук успешно се лекуват всякакви ставни заболявания, фрактури на костите, гинекологични заболявания, а общата профилактика спомага за укрепването на имунитета на организма и борбата срещу простудно-инфекциозни болести. Лечение в санаториумите спомага за повишаване на психическата стабилност и физическата издръжливост и съдейства за дълголетието и качествения живот на пациента.