В кой дом за възрастни полагат грижи за болни с деменция?

Установено е, че при напредване на възрастта значително нарастват шансовете за заболяване от деменция или Алцхаймер.

В този ред на мисли, по последни данни, у нас има над 60 000 души болни от двете заболявания. Както може би се досещате – някои от тях са настанени в старчески домове, а за други се грижат семействата им. Какви са трудностите, можете ли да се грижите подобаващо за болните и у дома – предстои да разкажем в следващите изречения. Ще си поговорим още за това какви са възможните изходи от ситуацията, така че да осигурите най-добрите грижи за своите близки и има ли дом за възрастни хора у нас, който да предлага специализирани грижи за болни с деменция.

Разглеждайки обективно ситуацията няма как да не споменем за пречките, с които се сблъскват семействата на болните от деменция. С времето състоянието им се влошава, спомените им се разбъркват, те започват да забравят хора, ситуации, понякога и това кои са. Всичко това би могло да се окаже много травмиращо за семействата на въпросните възрастни хора, а наред с изброеното – грижите за тях нарастват с всеки изминал ден. И тук следва един доста логичен въпрос, който мнозина си задават – правят ли всичко възможно? Отговорът е – да, но за съжаление много семейства изпитват вина, че не могат да откликнат изцяло на нуждите на възрастните си роднини. В този ред на мисли – навярно е време да обърнете поглед и към останалите варианти, с които разполагате. Като например домът за възрастни abendrot, който е разположен в непосредствена близост до София.

В кой дом за възрастни полагат грижи за болни с деменция?

В него се предлагат всякакви специализирани грижи за възрастни хора с увреждания, било то физически или ментални – следствие от деменция или Алцхаймер заболявания. Можете да разгледате повече подробности за този дом за възрастни от сайта му на abendrot.bg или да го посетите лично в полите на Стара планина, за да се убедите в това колко добро място за живеене е. В него работят и общ персонал, и медицински екип – които са на разположение на живущите 24 часа в денонощието и в седмицата. Не пропускайте да се информирате по-подробно за това какви грижи се предлагат в този дом за възрастни, още сега, тъй като професионализмът на опитните служители в него наистина могат да осигурят на вашите близки едни спокойни и безгрижни старини. Посетете ги.