Кога се налага смяна на разпръсквачи за дюзи?

Дизеловите автомобили са отново на мода. Благодарение на Common Rail системата на двигателя и иновациите на лидера в афтърмаркета на автомобилни части Бош се наблюдава все по-силно представяне на този тип автомобили. Съсредоточаването на усилия и разработки в модернизирането на разпръсквачи за дюзи от sofia-diesel-center е още една причина собствениците на дизелови автомобили да се чувстват напълно обезпечени по отношение диагностиката, поддръжката и ремонта на превозното средство.Центърът се намира на комуникативно място в София и разполага с най-модерната техническа сервизна база в момента. За всеки ремонт по горивната система на автомобила от центъра дават гаранция, която е следствие от задълбочена работа и диагностика на проблема. Методологията на работа включва тестване на специализиран стенд преди и след ремонта, даващо основание да се гарантира качеството на услугата чрез лабораторни технически тестове.

Кога се налага смяна на разпръсквачи за дюзи?

Съвременните дизелови автомобили се разработват с повишено внимание върху работата на самия двигател и са оборудвани с последната дума при частите на горивната система, а именно пиезо дюза и разпръсквачи от последно поколение.
Пиезо дюзите се изработват от пиезо кристали и са чувствителни към електрическо поле като бързо се разширяват. Вграденият бързодействащ възбудител регулира отварянето и затварянето на впръскващия клапан. Очевидно е и без задълбочен технически анализ, че равномерното впръскване и постоянен прилив на гориво в цилиндрите осигурява по-ниския разход на гориво и оптималната мощност на двигателя. Разпръсквачите за дюзи са именно тези части, които отговарят за доставянето на разпределението на гориво в системата и поддържа определено налягане за задвижване на автомобила. Последните иновации в разработката на разпръсквачи ги извежда до ниво тунинг елементи, защото те могат да са изключително полезни при намаляването разхода на гориво и увеличаване мощността на двигателя.
Ремонт на разпръсквачите за дюзи се налага, когато забележите, че имате проблем със запалването или моторът гасне. Смяната на старите разпръсквачи е и много добър тунинг за автомобила, като повишава мощността и намалява отделянето на вредни емисии.
От специалистите в дизел центъра можете да получите професионални съвети и прецизно извършена диагностика, така че да нямате никакви проблеми с представянето на автомобила. Погрижете се още днес за колата си на изгодни цени!