От пода до тавана: различни приложения на трислоен дъбов паркет

При един поглед в домовете, красящи страниците на списанията за интериорен дизайн, ще забележим, че навсякъде присъства паркета като последен щрих на интериора.

Това е така, защото естествения паркет не излиза от мода. От времето на нашите баби и дядовци до ултрамодерните визии на съвременните дизайнери естественият дъбов паркет остава единственото подово покритие, което е достатъчно универсално и доказало се през годините. Можете да намерите богата гама естествени дъбови паркети от утвърдени производители на страницата на Паркети Лазур. Отличителното при тези паркети е изключително доброто съотношение цена-качество в София и страната. Фирмата работи с едни от най-добрите производители на паркет в страната и чужбина като Tarkett,Lareco, Serenzo и Weitzer Parkett.

Естествениет дъбови паркети са с иновативни и подобрени системи за монтаж, които позволяват прецизна калибровка до милиметри и отстраняват риска от денивелация между паркетините. Монтажът се извършва по определените стандарти като се предлагат няколко вида- рибена кост, унгарска рибена кост и тип дюшеме. В повечето случай различните типове паркети предполагат различен начин на редене, затова, ако държите на определени шарки на пода, е препоръчително да се консултирате с професионалист, който да ви насочи точно какъв вид паркет да си закупите. Що се отнася до цените Вема-ен поддържа едно от най-добрите съотношения цена-качество в София и страната.

От пода до тавана: различни приложения на естествения дъбов паркет

Преимуществата да имате паркет у дома си е, че можете да променяте визията на стаята си като добавяте килими и груги аксесоари за под, които предпочитате. Паркетът е единственото подово покритие, което не е чувствително към промените в интериора. Интересна тенденция в решенията за дома са така наречените „огледално“ издържани стаи, където цветът на пода се съчетава с този на тавана. Например можете да боядисате тавана с в цвят охра и да поставите на пода естествен дъбов паркет с натурален цвят. Така ще получите интересна и завършена визия, която ви дава свобода за цветово изпълнение на стените без да се опасявате от това, че стаята ще изглежда несъчетана цветово.