Какви са вариантите за изработка на знамена?

Знаете ли колко много може да се научи, само от тълкуванието на символиката на различните национални флагове? Ако имате нужда да разберете повече по въпроса за всяко знаме, можете да потърсите информация и да се запознаете с интересната поредица от трансформации, през които преминава едно знаме в историята си. Ако се интересувате и какви са вариантите за изработка на знамена и zname.bg, можете да го направите в онлайн магазина, който предлага разнообразие от варианти за български и чуждестранни знамена, които можете да изберете в различни размери.
Какви са вариантите за изработка на знамена?
Знаете ли, че изборът на цветове за националния ни флаг не е случаен? Ако не сте се запознавали със значението на всеки отделен цвят, можете да го направите сега. Националното ни знаме се състои от три еднакви по големина правоъгълника, оцветени в три различни цвята, които са разположени хоризонтално, по стандарт, определен от Закона за Държавния печат и Националното знаме на Република България. Бялото символизира духовността и надеждата, зеленият цвят е символ на плодородието, с което се слави нашата природа, а червеното е символ на кръвта, с която е напоена земята ни. Ако решите да поръчате изработка на знамена, вече можете да гледате по друг начин на „трите разлюлени вълни“, както се пее в една стара песен, която учехме в училище едно време.

В каталога за изработка на знамена, можете да изберете и някой от вариантите, които са използвани преди в историята на страната ни. Това могат да бъдат Самарското знаме или хайдушкия вариант “ Свобода или смърт“ Единствено конска опашка не се предлага, което се смята, че е било символ за идентичност, използвана от прабългарите. Вижте подробности в каталога, където можете да изберете флаг от останалите държави, както и да поръчате знаме за вашето училище, например. Вариантите за големина са най-различни, за това преценете, според целите, за които ще го използвате.