Каква мълниезащита представлява вида Фарадеев кафез?

Както може би сте се убедили, особено след зачестилите напоследък бури, мълнията е страховито явление, въпреки красотата си. Една мълния може да удари за по-малко от секунда с невероятна мощ, така че да нанесе големи поражения, както на имуществото, така и на здравето или живота на обитателите на даден имот. За това, ако имате ново строителство, не подценявайте потенциала на мълниите, а се запознайте с възможностите за защита, които се предлагат в сайта. Има два основни типа мълниезащита – конвенционален и активен. Към първият спадат прътовите мълниеприемници – тип Франклинов прът и мълниезащитната мрежа – тип Фарадеев кафез Към активната мълниезащита, спадат мълниеприемниците с изпреварващо действие.

Всеки обект има различни характеристики и от това зависи какъв е най-добрият вариант за даденото място, както и как точно да бъде инсталирана мълниезащитната уредба. Взима се под внимание размерите на обекта, което включва и откритите площи, материалите, от които е изградена сградата и други важни фактори, които определят спецификата на работата. Конвенционалните мълниезащити, които са добре познати и са най-старите, като прътовата мълниезащита и мрежата тип Фарадеев кафез са позната технология за защита от мълнии. Можете да защитите различни видове сгради, както съоръжения и големи открити пространства, за което можете да видите приложени в сайта някои от реализираните проекти.

Дали ще изберете да ви бъде инсталирана уредба тип Фарадеев кафез или някой от предлаганите мълниеприемници с изпреварващо действие, трябва да знаете, че можете да разчитате на качество и установени стандарти на работа. Специалистите са представители на два от основните производители на технологии за защита от мълнии в света. Ще ви бъде направена оценка на риска от мълнии и след това ще се пристъпи към изграждане на ефективна защитна инсталация. При всеки възникнал въпрос не се колебайте да попитате. Вижте още подробности в сайта и преценете сами дали си заслужава риска от потенциалните удари от мълнии.