Какво трябва да знаем за избора на ламиниран паркет?

Когато избирате дизайн за една или няколко стаи – едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание, е изборът на под. Препоръчваме ви да използвате ламиниран паркет от lia.bg. В тази статия ще ви запознаем с всички негови предимства и от къде можете да се снабдите с такъв.

Ламинираният паркет се превърна в един от най-често срещаните начини да промените дизайна на дома си без да нанасяте твърде големи промени из стаите. Повечето хора го предпочитат, защото е удобен за ходене, лесен за почистване и издръжлив на изпитанията на времето. За да получите здравина обаче, е добре да се доверите на такъв тип ламиниран паркет, който се доставя от коректен магазин и се откроява със следните няколко характеристики.

Какво трябва да знаем за избора на ламиниран паркет?

На първо място, няма как да не отбележим, че качественият ламиниран паркет е изграден от 4 слоя. Всеки един от тях допринася за цялостната визия и качества на крайния продукт, за да може вие да получите най-доброто. Първият слой в състава на паркета е наречен износоустойчив. Изграден е от корунд, материал основен за получаването на диаманти. Самото име на слоя и основната му съставна част би трябвало да ви подскажат, че получавате нещо наистина качествено. Вторият слой е от декоративна хартия, която се грижи за перфектния външен вид на повърхността. Разбира се, в изграждането на ламиниран паркет участва и дървесина, към която се прикрепват износоустойчивия и сърцевинния слой.
Споменавайки сърцевинния слой – той представлява така наречения трети компонент от състава на паркета. Отговаря за издръжливостта и влагоустойчивостта на продукта. И не на последно място четвъртия стабилизиращ гръбен слой отново съдейства за издръжливостта и влагоустойчивостта на паркета, с което съставните елементи се изчепват.

След като вече знаете какъв ламиниран паркет е добре да изберете – време е да научите и от къде ще получите качество на добри цени. Съветваме ви при избора си да се доверите на онлайн магазин за паркети lia.bg. Там ще получите по-подробна информация за видовете ламиниран паркет и гарантирано ще останете доволни.