На какъв вид бебешки чаршафи трябва да се доверим

Изборът на бебешки чаршафи трябва е съобразен, преди всичко, с материята, а не вида.
Тъй като знаем колко е важно за вас, да направите правилния избор, т.е качествения – сме ви подготвили няколко съвета при избора на бебешките чаршафи.
На първо място, трябва да вземете предвид нежната бебешка кожа. Тя е 5 пъти по-тънка от тази на възрастен човек, което я прави и много по-уязвима на редица странични фактори. Едни от тези фактори са материите, които обгръщат малкото бебешко телце. Така рекламираният и популяризиран памук, който почти всеки родител предпочита да присъства в дрехите и бебешките чаршафи, може да съществува в няколко разновидности. Това е и основната причина, поради която трябва да бъдете бдителни при разграничаването му.
бебешки спални комплекти от zatebebebe.com
На практика, разликата, която ще срещнете при закупуването на памучни бебешки спални комплекти е един надпис на опаковката – „органичен“. Става дума за органичен памук, както вероятно се досещате. Обикновеният вид бива наречен неорганичен.
Добре е да се доверите на бебешки спални комплети, изработени от органичен памук, тъй като с него в състава си, те са далеч по-меки и издръжливи при пране. Освен това, рискът от появата на алергични реакции при допира му с бебешката кожа, е много малък.
Вероятно се чудите с какво той е по-различен като състав. Начина на производство се явява разковничето.
Неорганичният памук се отглежда в много неблагоприятни условия, заливан ежедневно от изкуствени наторителни вещества, пестициди, инсектициди. При органичният обаче, за който стана дума, начина на отглеждане е с възможно най-малка вреда върху природата и почвата. Разрешаването на проблеми с реколтата става чрез пускането на хранещи се с вредители насекоми и др.
Освен за опазването на природата – органичният памук се явява идеален за изработката на бебешки чаршафи. Той притежава свойството пропускливост, което пренася и на материята. Това ще рече „дишаща“ материя – идеална за спокойния сън на вашето дете.
Повече информация за различните видове бебешки спални комплекти от органичен памук – вижте на Zatebebebe.com.