Има ли значение какво е бебешкото креватче на детето Ви?

Ето един добър съвет: преди да започнете да купувате от богатата гама от бебешки креватчета по детските магазини е добре да сте сигурни, че желаете бебешко креватче, а не бебешка кошарка. Това е един много важен момент, който е от голямо значение. Да, кошарките са много по-мобилни и осигуряват подвижност, но бебешките креватчета е по-прагматичния избор.

Първо материалът от който е направен матрака трябва да бъде подходящ за бебето. Всичко около него е препоръчително да бъде направено от екологично чисти материали. Бебешките креватчета, които са направени от некачествени материали могат да навредят на здравето на бебето. Обърнете внимание на дъното на бебешкото креватче. Хубаво е то да бъде с безпружинен матрак.

Препоръчва се креватчето да бъде направено от дървен материал. Това е естествен материал, който е за предпочитане, ако искате детето ви да има отлично здраве.

Знаете, че бебетата се разплакват много лесно и всеки малък проблем на креватчето в което спят би ги разплакал. Ако Вашето бебе не се чувства добре, то ще плаче и ще наруши Вашия сън и сънят на съседите,вероятно. В никакъв случай не пестете пари, а дайте повече пари в него, ако искате бебето Ви да заспива и да се събужда без рев. От Вас се иска да бъдете много внимателни и премерени, когато избирате бебешко креватче за Вашето ангелче.

Прочетете задължително санитарния сертификат на бебешкото креватче. Богатата гама от бебшките креватчета в детските магазини е подвеждаща и трябва да внимавате какво купувате, за да не купите фалшиво креватче.

Родителите искат да осигурят комфорт на детето си, преди всичко и то да бъде здраво. Затова изборът на бебешко креватче е толкова труден.