Кои са най-разпространените цветя и какво трябва да знаем за правилното им отглеждане

Имате ли любимо цвете и кое е то?  Всеки човек има различни вкусове и е съвсем естествено да има и различи предпочитания, когато става дума за цветя. Но едно е сигурно и то е, че отглеждането на цветя у дома е прекрасно и внася неподправен уют.
В случай, че сте от хората, които мислят, че не си падат по растенията и не ги бива в отглеждането им, то тогава ще ви кажем, че грешите. Всеки човек може да отглежда цветя, стига да знае някои основни правила за тяхното отглеждане.
Няма съмнение, че има някои доста капризни цветя, които се нуждаят от по-специфични грижи, но ако още не сте гледали растения у дома, ви съветваме да започнете с някои по-обикновени като начало.
На първо място трябва да решите какво точно цвете искате да отглеждате у дома. Най-лесно би било да разгледате сайт за цветя, където ще можете много бързо да се ориентирате във видовете, които се предлагат. Следващата стъпка е да пристъпите към самото закупуване на цветята, които вече сте избрали. Задължително е да се запознаете със самото цвете и по-точно да попитате дали то се нуждае от някои по-специфични грижи.
Избирането на саксия е следващата крачка. Дъното им трябва да има малко дупчици, за да се стича водата при поливане. Съветваме ви да покриете дъното на всяка една саксия с малки камъни, които пречат на пръстта да сляга.
Поливането също не е сложно. През топлите месеци поливайте вечер и често, а през зимата и есента трябва да се полива сутрин и по-рядко.
Светлината е много важна за всяко едно цвете, така че му осигурете достатъчно дневна светлина. Торенето пък не се прави много често – веднъж на шест седмици е достатъчно и то само през топлите месеци.