Кои детски играчки са безопасни

Най-вероятно ви се е случвало да се сблъскате с детски играчки, които са некачествени.  Това се дължи на факта, че вече се появиха огромен брой фирми, които не са специализирани с сферата на производството на детски играчки и не спазват разпоредбите за безопасност, които са наложени от Европейския съюз. Разбира се, всички сме съгласни, че това не е редно и трябва да предпазим децата от допира с некачествени играчки. Ето защо подготвихме настоящата статия, която има за цел да ви запознае с най-важните правила, които трябва да спазваме при покупка на детска играчка.
Задължително е на първо място да потърсим надписа „CE“ върху самата опаковка или върху етикета на играчката. Този надпис удостоверява, че стоката е била произведена, като са спазени разпоредбите за безопасност. Но освен това трябва да сме сигурни, че детската играчка е подходяща за възрастта на напето дете. За целта отново трябва да погледнем към етикета, където тази информация трябва да бъде упомената. Опасност крият играчките, които се сглобяват, защото някоя от частите им може да бъде погълната.
Нека поговорим за плюшените играчки. Не се доверявайте на тези, които са изработени от изкуствени материали. Най-добре изберете хипоалергична плюшена играчка, която няма да създава дискомфорт у детето.
Разбира се, сигурни сме, че знаете, че всички играчки трябва да се почистват редовно и да се забърсват от прах, а някои и да се перат. Горещо ви съветваме да не държите детски играчки в найлонови торби, а най-добре би било да ги съхранявате в кутии или в големи кошове.
Най-добрите физически и онлайн магазини за детски играчки са тези, които са специализирани именно в продажбата на подобни стоки. Не се доверявайте на търговци, чиято основна дейност не е разпространението на детски играчки, защото качеството им не е добро.