Кои са хубавите климатици

Сигурни сме, че сте чували резултатите от проведени множество поручвания, които сочат, че климатиците са най-доброто и евтино решение през зимните месеци.  Всъщност това се дължи на факта, че вече се произвеждат модели, които са енергоспестяващи и наистина носят невероятно голямо облекчение на сметките ни за отопление.
В днешната статия ще обясним кои са най-важните параметри, които трябва да притежава един климатик, за да бъде той максимално ефективен и консумацията му на ток да бъде минимална. Такива климатици са инверторните. За разлика от конвенционалните, които работят през цялото време с постоянна мощност на компресора, инверторните позволяват автоматично регулиране на мощността на компресора. Най-вероятно се досещате, че възможността за регулиране на мощността значително намалява консумацията на електрическа енергия, а точно към това се стремим, нали?
От много голямо значение е и при какви климатични условия ще работи даден климатик. Ще ви дадем пример с климатиците във Варна – там въздухът е доста влажен и съответно се изисква тази важност да не влияе на ефективността на климатика. Всъщност магазините за климатици във Варна се доста добре оборудвани с модели, които са пригодени именно за работа при по-висока влажност на въздуха.
Не бива да забряваме, че зимните месеци у нас не са никак топли и поради тази причина климатиците трябва да са пригодени за работи при минусови температури. Има модели, при които е упоменато, че работят добре и при -10 градуса, но това не е достатъчно, тъй като през нощта температурите падат доста и могат да попречат на климатика, ако не е пригоден за ниски градуси.
Добрият климатик трябва да работи и доста безшумно, защото всички знаем колко неприятно може да бъде бученето от него. Това означава, че не трябва да надвишава 30 децибела, за да не пречи както на вас, така и на съседите ви, докато е включен.